Contact Us:

670 Lafayette Ave, Brooklyn,
NY 11216

+1 800 966 4564
+1 800 9667 4558

Rusland is Oekraïne binnengevallen. De inval en eventuele sancties zullen waarschijnlijk veel gevolgen hebben, ook voor verzekeringen. Moet je je klanten hier nu al van op de hoogte brengen of is het beter om nog even af te wachten?

Gevolgen nog niet volledig in beeld
Dat de Russische inval gevolgen gaat hebben is wel zeker, maar welke gevolgen dat zijn is nog onduidelijk. De inval zelf, maar ook eventuele sancties zullen een rol spelen.
De gasprijs is flink gestegen en de beurs staat in de min, maar we weten niet of dat tijdelijk is of dat we voor langere tijd last gaan hebben van deze gevolgen. Dat maakt het ook lastig om nu al te zeggen wat dit betekent voor verzekeringen.

Voorbereidend informeren
Een volledig beeld is op dit moment nog niet te scheppen, maar er zijn wel mogelijke gevolgen in kaart te brengen. Hierover zou je klanten alvast kunnen informeren. Het Verbond van Verzekeraars heeft op haar website een uitgebreid artikel staan over de mogelijke gevolgen van sancties voor verzekeringen. Een link hier naartoe zou je op bijvoorbeeld social media alvast kunnen delen. Ook kun je hierin oproepen om bij vragen of twijfels contact op te nemen.

Tekst voor social media bericht:

Rusland is Oekraïne binnengevallen. Een zorgelijke situatie voor heel Europa. Het risicoprofiel van Oekraïne is veranderd, maar ook sancties kunnen effect hebben op verzekeringen en hoe verzekeraars om moeten gaan met wet- en regelgeving.

Heb jij vragen of twijfels over jouw verzekeringen n.a.v. de Russische inval? Neem dan contact met ons op. Op de website van het Verbond van Verzekeraars is ook veel informatie te vinden over de invloed op verschillende verzekeringen: https://verzekeraars.nl/verzekeringsthemas/schade/rampen-terreur/verzekeren-oekraïne